Kuřecí gulášek na slovenský způsob

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuřecí maso pokrájíme na kostky. Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme je studenou vodou a necháme je namočené minimálně 15 minut. Oloupané cibule nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme, ponoříme na 30 sekund do misky s horkou vodou, pak je opláchneme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek i žeber. Papriky pokrájíme na proužky, chilli papričku posekáme nadrobno.
  • 2
    V kastrólu na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání je smažíme do doby, až se začne z masa šťáva redukovat. Poté maso posypeme solí, pepřem, sladkou paprikou, drceným kmínem a posekanou chilli papričkou. Maso promícháme, přilijeme vývar, přidáme scezené houby a pod poklicí dusíme 20 minut. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 15 minut. Podle chuti přimícháme 2-3 lžíce sladkého kečupu, guláš dosolíme a vaříme ještě 5-7 minut.
  • 3
    Ke guláši s kuřecím masem podáváme čerstvý chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.