Kuřecí gumbo
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 450gramůKuřecí prsa
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 115gramůKlobása Chorizo
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 225gramůOkra - Ibišek jedlý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.
- 2Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.
- 3Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
- 4Nakonec přidáme okru a povaříme dalších 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Olusqa
pá 14. 2. 2014
Výborné. Ta hodinka vaření se vyplatí. Nezbyl ani kousek. Příště zkouším s krevetami, to asi bude ještě chutnější.