Kuřecí hranolky na karí
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůKuřecí prsa
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
941 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na hranolky a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Poprášíme karí kořením, hladkou moukou a necháme krátce zpěnit. Zalijeme vínem, osolíme, chvíli podusíme.
- 2Když se víno částečně odpaří, vše zalijeme smetanou a prohřejeme. Nakonec přidáme oloupanou, na poloviny koleček nakrájenou cibuli a podusíme asi 2 minuty.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 29. 11. 2015
Kuřecí hranolky na karí
Recept jsem uvařila jakou rychlou variantu připravy obědu. Je opravdu rychlý a snadný. Akorát by se mi více hodil na závěr přidat spíše pórek než cibuli. Jinak recept hodnotím kladně pro jeho jednoduchost a rychlost.