Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 55gramůHrášek
- 225gramůJátra drůbeží
- 2lžíceMouka kukuřičná
- 55gramůMandle
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 1kusZelí čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky.
- 2V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř.
- 3V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům.
- 4Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.