Kuřecí játra s čínským zelím a mandlemi

35 min.

Ingredience

    • 2lžíceOlej rostlinný
    • 55gramůHrášek
    • 225gramůJátra drůbeží
    • 2lžíceMouka kukuřičná
    • 55gramůMandle
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1stroužekČesnek
    • 1kusZelí čínské
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra očistíme a zbavíme prorostlých částí. Rovnoměrně nakrájíme na kousky.
  • 2
    V hluboké pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a na mírném ohni za stálého míchání restujeme do zlatohněda. Poté mandle vyjmeme a ubrouskem osušíme. Nasypeme do pánve česnek a za stálého míchání orestujeme, cca 2minuty tak, aby olej dostal česnekovou příchuť. Česnek vyjmeme, do pánve vložíme maso. Smažíme cca 3minuty. Poté játra vyjmeme a rozložíme na talíř.
  • 3
    V pánvi osmažíme hrášek, přidáme čínské zelí a směs ještě po dobu asi 1 minuty restujeme. Zeleninu vyjmeme a přidáme k játrům.
  • 4
    Kukuřičnou mouku nejprve rozmícháme ve vodě, přidáme vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do pánve a za stálého míchání přivedeme k varu. Necháme provařit dokud směs nezhoustne. Musí být čirá. Na závěr přidáme ostatní ingredience a po zahřátí ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.