Kuřecí játra s piniovými oříšky
55 min.
Ingredience
- 900gramůJátra kuřecí
- 300gramůŠalotka
- 400gramůRýže Arborio
- 100gramůHrozinky
- 100gramůOříšky piniové
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo a přidáme najemno nasekané šalotky. Smažíme 5 minut do zlatova. Vložíme na malé kostky nakrájená játra a osmažíme ze všech stran.
- 2V jiné hluboké pánvi zahřejeme kuřecí vývar a nasypeme rýži. Pozvolna vaříme asi 20 minut dokud rýže nevstřebá všechnu vodu. Přidáme 2 dl vody a ještě vaříme 5 minut.
- 3Do rýže zamícháme petrželku, oříšky, rozinky a podáváme s játry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.