Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůJátra kuřecí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 6kusůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
- 2Drůbeží játra omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na malé kousky a obalíme v mouce.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jater v něm za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak játra z pánve vyjmeme, dáme do mísy a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 4Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme pivo, za stálého míchání krátce vaříme, až omáčka zhoustne.
- 5Játra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.