Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Drůbeží játra omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na malé kousky a obalíme v mouce.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jater v něm za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak játra z pánve vyjmeme, dáme do mísy a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  • 4
    Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme pivo, za stálého míchání krátce vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 5
    Játra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.