Kuřecí kapama

100 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
60 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.
  • 2
    Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 9. 2017
Kuřecí kapama
Moc dobré, přidala jsem pórek.