Kuřecí kapama
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 500gramůRajčata
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
847 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
60 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme a opečeme na rozpáleném másle dozlatova. Porce opečeného masa dáme do hrnce. Na výpeku po kuřeti zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme kostky oloupaných rajčat, sůl, pepř, vše zalijeme bílým vínem a chvíli (přibližně 10 minut) vaříme pod pokličkou, a poté touto směsí přelijeme kuře v hrnci, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, konzistence omáčky by měla být hustější.
- 2Kuřecí kapamu podáváme k vařené rýži nebo těstovinám.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 21. 9. 2017
Kuřecí kapama
Moc dobré, přidala jsem pórek.