Kuřecí kapsa se špenátem a slaninou
45 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 250gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžíceOlej rostlinný
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusBazalka
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
867 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka omyjeme a nařízneme do nich kapsu. Špenát omyjeme a osolíme, slaninu nakrájíme na hranolky a obojí naplníme do připravených kapes. Maso sepneme párátky, opečeme na pánvi na oleji, mírně podlijeme a krátce podusíme. Nivu nastrouháme a zvolna na mírném ohni rozpustíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, zalijeme smetanou a za stálého míchání chvíli povaříme.
- 2Měkké maso nakrájíme na kousky jako roládu a upravíme na talíře. Přelijeme omáčkou a ozdobíme bazalkou a mletými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.