Kuřecí kari s kokosovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 350gramůTykev
- 3hrstiKoriandr čerstvý
- 115gramůFazolové lusky zelené
- 800gramůKuře
- 3decilitryVývar drůbeží
- 2decilitryKokosové mléko
- 200gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyKafirové listy
- Zelená směs na kari
- 2lžičkyKoriandr celý
- 4kusyChilli paprička zelená
- 3lžíceMáta
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 4lžičkyCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKrevetová pasta
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 1kusGalgan
- 200gramůŠalotka
- 30gramůCitronová tráva
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
14 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kuře naporcujeme. Sekáčkem odstraníme nohy a křídla, kůži stáhneme, dolní část stehýnek odřežeme, hrudní koš rozstřihneme kuchyňskými nůžkami, oddělíme spodní část těla. Prsíčka rozdělíme na dvě poloviny, každou pak rozkrojíme ještě napůl.
- 2Scedíme kokosové mléko, hustou sraženinu uchováme. Následně smícháme kokosové mléko s vývarem. Maso vložíme do hrnce a přelijeme připraveným mlékem, přidáme limetkové listy a nezakryté povaříme cca 40 minut. Poté maso vyjmeme, necháme vychladnout a vykostíme.
- 3Mezitím připravíme směs na kari. Koriandrová semínka osmahneme nasucho s kmínem, ve hmoždíři rozetřeme na jemnou hmotu chilli papričky s cukrem a solí. Ke směsi přidáme pražená semínka, voňatku, nadrobno pokrájený galgan, rozmačkaný česnek a na jemno pokrájenou šalotku. Vše důkladně rozdrtíme. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandr i mátu, muškátový oříšek, olej.
- 4Do pánve vlijeme jeden hrnek vývaru z masa, přídáme 4 - 5 lžic směsi na kari a zprudka povaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Přidáme zbytek vývaru z hrnce, maso, na větší kousky nakrájené brambory, pokrájenou tykev bez semínek a rozpůlené fazolové lusky. Vaříme 10 - 15 min. Nakonec vmícháme sraženinu z kokosového mléka a krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.