Kuřecí kari s rýžovými nudlemi

80 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1629 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
99 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
58 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřete stáhneme kůži, nakrájíme maso na malé kousky a dáme stranou. Sladké brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nebude cibule měkká.
  • 3
    Přidáme kousky kuřete a restujeme, až maso změní barvu. Poté vmícháme směs na kari, ochutíme cukrem a solí a promícháme. Nakonec přilejeme rybí omáčku.
  • 4
    Mezitím na další velké pánvi rozpálíme zbylý olej a dozlatova osmahneme brambory. Hotové dáme do hrnce s kuřecím masem a vaříme 15 minut, dokud nebude obojí měkké.
  • 5
    Nudle dáme do hrnce s vodou a cca 3-5min povaříme. Scedíme, rozdělíme do misek, přelijeme kuřecím kari a podáváme s dílky citronu, dozdobené fazolovými výhonky, nakrájenou cibulkou, chilli papričkami a mátovými lístky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.