Kuřecí kari s rýžovými nudlemi
80 min.
Ingredience
- 230gramůBrambory
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3lžíceThajská směs
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 350gramůNudle rýžové
- 1kusCitrony
- 2,5hrnkyKokosové mléko
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCitronová tráva
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1629 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
99 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
58 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z kuřete stáhneme kůži, nakrájíme maso na malé kousky a dáme stranou. Sladké brambory oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme polovinu oleje, přidáme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nebude cibule měkká.
- 3Přidáme kousky kuřete a restujeme, až maso změní barvu. Poté vmícháme směs na kari, ochutíme cukrem a solí a promícháme. Nakonec přilejeme rybí omáčku.
- 4Mezitím na další velké pánvi rozpálíme zbylý olej a dozlatova osmahneme brambory. Hotové dáme do hrnce s kuřecím masem a vaříme 15 minut, dokud nebude obojí měkké.
- 5Nudle dáme do hrnce s vodou a cca 3-5min povaříme. Scedíme, rozdělíme do misek, přelijeme kuřecím kari a podáváme s dílky citronu, dozdobené fazolovými výhonky, nakrájenou cibulkou, chilli papričkami a mátovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.