Kuřecí koláč pro alergiky na vejce
120 min.
Ingredience
- 140gramůHříbky čerstvé
- 2kusyPórek
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 2kusyMrkev kořen
- 3,5lžíceMouka kukuřičná
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMléko polotučné
- 800gramůKuře
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 0,5lžičkaTymián čerstvý
- Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870]
- 0,5špetkaSůl
- 1,5lžíceVoda pitná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870]:
- 2V misce smícháme mouku (asi 5 g mouky schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
- 3Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.
- 4Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.
- 5Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 6Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme a přidáme nadrobno nakrájené hříbky. Smažíme 5 minut. Přesuneme hříbky na talíř. Do pánve vložíme na kolečka pokrájený pórek a smažíme 2 minuty. Vyndáme na talíř.
- 7Přilijeme do kastrolu vývar, víno, přidáme bobkový list a na kolečka rozkrájenou mrkev. Ztlumíme teplotu a necháme 5 minut vařit. Přidáme na malé kousky nakrájené kuře a vaříme 5 minut. Vyjmeme kuře s mrkví na talíř.
- 8Smícháme v misce kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru. Vymícháme dohladka na kaši. Vlijeme do pánve, povaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
- 9Kousky kuřete, pórku, mrkve a hříbky vložíme do pekáčku a přidáme tymián.
- 10Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 milimetrů. Odkrojíme část o velikosti pekáče jako víko. Vložíme těsto do pekáče, necháme asi 1 cm okraje. Na těsto navrstvíme směs kuřecích kousků se zeleninou. Přikryjeme víkem z těsta a zmáčkneme k sobě s okraji těsta uvnitř pekáče. Uprostřed těsta propíchneme, aby měla kudy unikat pára. Rozšleháme mléko a potřeme jím vrchní část těsta. Pečeme asi 40 minut, teplé krájíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.