Kuřecí koláč pro alergiky na vejce

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto pro alergiky na vejce a ořechy [55870]:
  • 2
    V misce smícháme mouku (asi 5 g mouky schováme na pomoučnění válu) se solí. Postupně přidáváme máslo, dokud těsto nebude připomínat drobenku.
  • 3
    Smícháme vidličkou se studenou vodou, aby vzniklo nelepivé těsto, které dohněteme rukama.
  • 4
    Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a postupně dopracováváme, dokud není zcela bez bublinek a prasklinek. Zabalíme do fólie a vložíme na 30 minut do chladničky.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 6
    Do kastrolu vlijeme olej, rozpálíme a přidáme nadrobno nakrájené hříbky. Smažíme 5 minut. Přesuneme hříbky na talíř. Do pánve vložíme na kolečka pokrájený pórek a smažíme 2 minuty. Vyndáme na talíř.
  • 7
    Přilijeme do kastrolu vývar, víno, přidáme bobkový list a na kolečka rozkrájenou mrkev. Ztlumíme teplotu a necháme 5 minut vařit. Přidáme na malé kousky nakrájené kuře a vaříme 5 minut. Vyjmeme kuře s mrkví na talíř.
  • 8
    Smícháme v misce kukuřičnou mouku se 4 lžícemi vývaru. Vymícháme dohladka na kaši. Vlijeme do pánve, povaříme asi 3 minuty, dokud kaše nezhoustne. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
  • 9
    Kousky kuřete, pórku, mrkve a hříbky vložíme do pekáčku a přidáme tymián.
  • 10
    Těsto vyválíme na plát o tloušťce 5 milimetrů. Odkrojíme část o velikosti pekáče jako víko. Vložíme těsto do pekáče, necháme asi 1 cm okraje. Na těsto navrstvíme směs kuřecích kousků se zeleninou. Přikryjeme víkem z těsta a zmáčkneme k sobě s okraji těsta uvnitř pekáče. Uprostřed těsta propíchneme, aby měla kudy unikat pára. Rozšleháme mléko a potřeme jím vrchní část těsta. Pečeme asi 40 minut, teplé krájíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.