Kuřecí koláč s mandlemi
80 min.
Ingredience
- 100gramůMandle plátky
- 500gramůListové těsto
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej stolní
- 200gramůPórek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 45gramůBujón slepičí
- 120mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3gramyMuškátový oříšek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
46 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vyválíme dva pláty těsta velikosti plechu a upečeme.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na plátky široké 1 cm.
- 3Ve velkém hrnci rozpálíme olej a necháme v něm změknout pór. Vložíme kuřecí maso a z každé strany je 1 minutu smažíme. Jemně osolíme a opepříme, přisypeme žampiony a přilijeme citronovou šťávu, zmírníme plamen a vše vaříme 30 minut.
- 4Polévku připravíme podle návodu z bujonu, 1 šálku vody a 1 šálku mléka. Když se začne vařit a houstnout, sejmeme ji z plotny, necháme trochu vychladnout a rychle do ní přimícháme vejce a muškátový oříšek.
- 5Na plát těsta dáme maso, žampiony a pórek. Přiklopíme druhým plátem těsta a zalijeme povrh plátu zbylou šťávu a polévkou. Hustě posypeme nasekanými mandlemi.
- 6Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 175 °C 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.