Kuřecí kostky na česneku

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
916 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, za stálého míchání je opečeme. Osolíme, poprášíme moukou a znovu osmahneme.
  • 2
    K masu přidáme sójovou omáčku, kmín, trochu vody a dusíme do měkka. Během dušení maso občas zamícháme a podlijeme vodou.
  • 3
    Podáváme s bramborovými knedlíky a červeným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Kuřecí kostky na česneku
Cibuli a česnek jsem osmažila malinko méně, měla jsem strach, aby pak nebyl česnek hořký. Spíš bych ho dala později, až s masem.Použila jsem kuřecí stehenní maso, je šťavnatější. Přidala jsem sójovku jak je uvedeno, ale příště jídlo udělám bez ní, alespoň pro sebe. Ale někomu bude chutnat zase více s ní, to záleží na chuti každého. Jinak je to rychlovka když spěcháme a kostky chutnají nejen s doporučovaným zelím a knedlíkem. Oproti receptu jsem musela přidat více oleje, dělala jsem dvě porce a dala jsem jednu lžíci. Půjde přidat i čerstvě drcený pepř.