Kuřecí kostky na smetaně
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKari koření
- 750gramůKuřecí prsa
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůRozinky bílé
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůGaram masala
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůZakysaná smetana
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
802 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej a 3 minuty v něm smažíme cibuli a česnek.
- 2Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a obolíme je ve směsi mouky a kari. Přisypeme k cibulce do woku. Několik minut smažíme. Přidáme zbytek mouky a smažíme ještě minutu.
- 3Zalijeme vývarem, přidáme rozinky a pod pokličkou vaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme garam masalu a koriandr a ještě několik minut dusíme. Odstavíme z ohně a zamícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.