Kuřecí kotletky Pojarski

48 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
71 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
552 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozpůlíme a zbavíme kůže a konců křídel. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto odstraníme nejen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční a hřbetní, ale maso odřežeme i ze žeber a z biskupa. Kosti, kůži a skelet použijeme na vývar.
  • 2
    Ostrouhanou žemli nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem, nahrubo nasekáme vykostěné kuřecí maso a oloupanou cibuli. Nastrouháme muškátový oříšek.
  • 3
    Do mísy vložíme kuřecí maso se žemlí a cibulí, přidáme 50 g změklého másla, žloutky, sůl a špetku muškátového oříšku, promícháme a přeneseme na vál. Na vále přidáme ke směsi strouhanku, vše dobře prohněteme a z hotové směsi vytvarujeme 8 kotletek. Do každé vsuneme malou kuřecí kost. Kotletky velmi mírně smažíme na 120 g másla ve velké pánvi, na každé straně asi 4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.