Kuřecí kousky s celerovým salátem

40 min.
Libye

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Maso slijeme přes síto a necháme vychladnout.
  • 2
    Celer omyjeme a okrájíme, natrouháme na jemno. Jemně nastrouháme i zelí. Cibulky s natí opláchneme a pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, pak pod studenou vodou zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky.
  • 3
    Celer, zelí i cibulky dáme do mísy, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Poté přisypeme vychladlé kuřecí kousky a opět promícháme.
  • 4
    V misce metlou smícháme vinný ocet, olej a cukr, zálivku nalijeme k salátu, znova dobře promícháme.
  • 5
    Salát nakládáme na servírovací talíře, obložíme rozkrájenými vařenými vejci, dáme vychladit a studený podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.