Kuřecí kousky s celerovým salátem
40 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 500gramůCeler bulvový
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 250gramůCibulka jarní
- 4kusyVejce slepičí
- 1decilitrOcet vinný
- 2lžíceOlej olivový
- 5gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Maso slijeme přes síto a necháme vychladnout.
- 2Celer omyjeme a okrájíme, natrouháme na jemno. Jemně nastrouháme i zelí. Cibulky s natí opláchneme a pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, pak pod studenou vodou zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky.
- 3Celer, zelí i cibulky dáme do mísy, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Poté přisypeme vychladlé kuřecí kousky a opět promícháme.
- 4V misce metlou smícháme vinný ocet, olej a cukr, zálivku nalijeme k salátu, znova dobře promícháme.
- 5Salát nakládáme na servírovací talíře, obložíme rozkrájenými vařenými vejci, dáme vychladit a studený podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.