Kuřecí kousky v pivní marinádě
30 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžíceSolamyl
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
20 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 2V míse smícháme vejce, pivo, Solamyl, sójovou omáčku, hořčici a hladkou mouku. Marinádu opepříme a osolíme a promícháme ji s nakrájeným masem. Uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny rozležet.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a marinované maso v něm osmažíme ze všech stran dozlatova a doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.