Kuřecí křidélka jako řízek
45 min.
Ingredience
- 8kusůKuřecí křídla
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Čedar
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
75 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
255 mg
Cukr
689 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná, omytá a osušená kuřecí křídla osolíme. Obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
- 2Pečeme na plechu s trochou oleje ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 22. 8. 2015
Kuřecí křidélka jako řízek
Většinou dělávám řízky z kuřecích stehenních steaků, pro změnu jsem zase udělala křídla. Moc všem chutnaly, jelikož nejsou ničím kořeněné, tak vynikne čistá chuť masa. Křidélka jsou křupavá a jako přílohu jsem měla šťouchané brambory s bylinkami. Strouhanky byly 4 vrchovaté lžíce, přidávala jsem trochu mouky a použila jsem jedno velké domácí vejce, které jsem trochu naředila mlékem. Olejem jsem pocákala křídla shora, mám zkušenost, že jinak zůstává strouhanka místy suchá.