Kuřecí křídla na zelí

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
44 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí propláchneme studenou vodou a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a omytá kuřecí křídla. Osolíme je, opepříme, okořeníme a posypeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninou. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Kuřecí křídla na zelí
Na zelí většinou dělávám kuřecí stehna, tak jsem dneska udělala jinak. Zelí doporučuji neproplachovat automaticky, ne každé je kyselé a já neproplachuji vůbec. Mám buď své domácí nebo kupuju v konzervě v Lídlu, které je pro nás bezkonkurenční. Jestli je jen mírně kyselé, přidávám trochu cukru a pokud je třeba, tak zelí ještě na prkýnku překrojím.Cibule se může nakrájet na hrubší kousky a smíchat se zelím, jako i slanina. Ale na povrchu křídel je pak křupavá🙂 Udělala jsem jedinou změnu, že jsem nepoužila směs koření na maso, ale pouze posypala kmínem, může se jak celým tak i drceným. Mám ráda u tohoto jídla čistou chuť ingrediencí, tzv. selskou...nebo jak to nazvat. Ale komu chutná nějaká směs, tak proč by ne. Hodnotím velmi kladně.😉 A ještě poznámka, polovinu doby jsem měla pekáček přikrytý alobalem, ke konci jsem odkryla, jelikož by se mi spálila slaninka. Pekáček není třeba ničím vymazávat! Doporučuji vyzkoušet.