Kuřecí kuličky Teriyaki s rýží

25 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
4 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronu vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru.
  • 2
    Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Spolu se šalotkami je rozmixujeme na jemno. Přidáme kuřecí maso, citronovou kůru a sůl a pepř. Znovu rozmixujeme. S pomocí navlhčených rukou ze směsi tvoříme kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 200 °C do zlatova.
  • 3
    Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme nasekané jarní cibulky.
  • 4
    V pánvi smícháme mirin, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přivedeme k varu a poté necháme bublat ,dokud nezískáme omáčkovou konzistenci. Odstavíme, přidáme masové kuličky a obalíme je v omáčce.
  • 5
    Rýži rozdělíme na talíře a přidáme k ní masové kuličky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.