Kuřecí marinovaný salát
30 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 7decilitrůOlej slunečnicový
- 600gramůKuřecí čtvrtky
- 0,5lžičkaSůl
- Marináda
- 1kusPomeranče
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 20gramůMáta
- 300gramůKompot broskvový
- 2kusyAvokádo
- 1kusCitrony
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1560 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
155 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.
- 2Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.
- 4Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.
- 5Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.