Kuřecí marinovaný salát

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1560 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
155 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve otevřeme, vybereme ze šťávy a nakrájíme na čtvrtky. Šťávu z kompotu si ponecháme. Avokáda nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Maso nakrájíme na středně velké proužky, dáme je do misky, posypeme solí, pepřem, rukou je promícháme a pomačkáme. Mouku vysypeme do jiné misky a připravené maso obalíme.
  • 3
    Ve velké pánvi rozpálíme větší množství oleje a obalené kousky opečeme dozlatova. Opečené naskládáme na měkký papír, aby odsál olej a necháme vychladnout. Potom je dáme do salátové mísy.
  • 4
    Marináda: Do šejkru dáme z pomeranče vymačkanou šťávu, přilijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, chilli koření, 3 lžíce šťávy z broskve a nakonec med. Šejkr dobře uzavřeme a protřepeme.
  • 5
    Opatrně otevřeme šejkr a marinádou polijeme opečené maso v míse. Přidáme nakrájené broskve, avokádo, vše promícháme a salát porcujeme na talíře. Každou porci ozdobíme natrženými listy máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.