Kuřecí maso na rozmarýnu
80 min.
Ingredience
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 350gramůKuřecí stehna
- 350gramůKuřecí prsa
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 150gramůHouby čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 100gramůPastinák
- 150gramůCibule
- 200gramůKlobása vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
51 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý rozmarýn omyjeme a posekáme najemno. Kuřecí stehna a prsa omyjeme, rozkrájíme, osušíme, potom je osolíme, opepříme bílým pepřem a posypeme rozmarýnem.
- 2Očistíme a omyjeme houby, mrkev, celer a pastinák, zeleninu pokrájíme i houby pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu pokrájíme na kolečka.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji kuřecí maso zprudka orestujeme dozlatova, maso vyjmeme, k oleji přidáme máslo a když se rozpustí, přidáme cibuli se zeleninou, promícháme, chvíli (5 minut) zeleninu smažíme, přimícháme houby, klobásu, opět promícháme a vše smažíme ještě 5 minut. Maso znovu přiložíme k zelenině, podlijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou při mírné teplotě dusíme doměkka cca 45 minut.
- 4Když je maso měkké, do 0,5 dl smetany rozmícháme maizenu a přimícháme do omáčky. Povaříme 2 minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.