Kuřecí maso po indicku
40 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 100gramůCitrony
- 1000gramůKuřecí prsa
- 100gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůSůl
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůKari koření
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůJablka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky.
- 2Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osmahneme, přidáme máslo a kari koření a dobře promícháme. Mírně zaprášíme prosátou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme smetanou a podusíme.
- 3Nakonec přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, vše mírně osolíme, podusíme a ochutíme citronovou šťávou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.