Kuřecí maso po myslivecku
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůKuřecí prsa
- 1gramBobkový list
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůSůl
- 200gramůDžem rybízový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVoda pitná
- 2decilitryVíno červené
- 100gramůCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
906 mg
Cukr
845 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na kousky.
- 2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Přidáme maso, rozlámaný bobkový list a mletý pepř. Vše mírně osmahneme.
- 3Směs zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo, očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony a znovu krátce osmahneme.
- 4Nakonec pokrm mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, podusíme, dochutíme citronovou šťávou a džemem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.