Kuřecí maso s arašídovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1špetkaZázvor celý
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžičkyOmáčka rybí
- 1lžíceMed včelí
- 6lžicArašídová pomazánka
- 1kusChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMléko kokosové
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
631 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme arašídovou pomazánku, nadrobno nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, šťávu z limetky, sůl a kokosové mléko a pomocí mixéru vytvoříme hladkou směs. Je-li potřeba, dosolíme či přidáme ještě šťávu z limetky. Omáčku dáme do mísy a přikryjeme fólií.
- 2Rozkrájíme na proužky maso.
- 3Rozdrcený česnek, thajskou rybí omáčku, sójovou omáčku, med a trochu nastrouhaného zázvoru dáme do mísy a řádně promícháme. Vložíme maso a důkladně obalíme v marinádě. Zakryjeme a necháme v lednici aspoň půl hodiny.
- 4Vyjmeme maso a napícháme samostatně na jehly na špízy. Z každé strany grilujeme asi 3 minuty, do změknutí masa.
- 5Podáváme s arašídovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.