Kuřecí maso s arašídovou omáčkou

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
631 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme arašídovou pomazánku, nadrobno nakrájenou a semínek zbavenou chilli papričku, šťávu z limetky, sůl a kokosové mléko a pomocí mixéru vytvoříme hladkou směs. Je-li potřeba, dosolíme či přidáme ještě šťávu z limetky. Omáčku dáme do mísy a přikryjeme fólií.
  • 2
    Rozkrájíme na proužky maso.
  • 3
    Rozdrcený česnek, thajskou rybí omáčku, sójovou omáčku, med a trochu nastrouhaného zázvoru dáme do mísy a řádně promícháme. Vložíme maso a důkladně obalíme v marinádě. Zakryjeme a necháme v lednici aspoň půl hodiny.
  • 4
    Vyjmeme maso a napícháme samostatně na jehly na špízy. Z každé strany grilujeme asi 3 minuty, do změknutí masa.
  • 5
    Podáváme s arašídovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.