Kuřecí maso s cibulkami a hráškem
65 min.
Ingredience
- 16kusůCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusKuřecí prsa
- 500gramůHrášek
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 3 minuty na ní za stálého míchání opékáme cibuli.
- 2Cibuli vyjmeme z pánve a odložíme. Na pánvi postupně opečeme ze všech stran dozlatova kousky kuřecího masa. Hotové maso odkládáme do kastrolu, který je možné dát do trouby.
- 3Šťávu na pánvi zaprášíme moukou a mícháme, dokud jíška nezačne hnědnout. Za stálého míchání rozředíme kuřecím vývarem.
- 4Omáčkou z pánve přelijeme kuře, přidáme bouquet garni a kastrol dáme na 35 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
- 5Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjmeme z omáčky bouquet garni a přidáme hrášek a cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a vrátíme do trouby.
- 6Hotové maso upravíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a případně ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.