Kuřecí maso s cibulkami a hráškem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
14 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 3 minuty na ní za stálého míchání opékáme cibuli.
  • 2
    Cibuli vyjmeme z pánve a odložíme. Na pánvi postupně opečeme ze všech stran dozlatova kousky kuřecího masa. Hotové maso odkládáme do kastrolu, který je možné dát do trouby.
  • 3
    Šťávu na pánvi zaprášíme moukou a mícháme, dokud jíška nezačne hnědnout. Za stálého míchání rozředíme kuřecím vývarem.
  • 4
    Omáčkou z pánve přelijeme kuře, přidáme bouquet garni a kastrol dáme na 35 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  • 5
    Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjmeme z omáčky bouquet garni a přidáme hrášek a cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a vrátíme do trouby.
  • 6
    Hotové maso upravíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a případně ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.