Kuřecí maso s citronovým přelivem
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrCitronová šťáva
- 25gramůMáslo čerstvé
- 4lžičkyMouka kukuřičná
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceCukr krupice
- 750gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
139 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky.
- 2V pánvi rozehřejeme zbývající olej, máslo, přidáme kuřecí plátky a smažíme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu a není dobře propečené. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíři stranou.
- 3V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící studené vody, až vytvoříme hladkou směs. Tu nalijeme do pánve, zalijeme drůbežím vývarem, mícháme a vaříme 2 minuty, do jemna. Přidáme zvývající citronovou šťávu a cukr, vše důkladně promícháme. Do pánve se směsí přisypeme osmažené kuřecí maso a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.