Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou

52 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli a karotku omyjeme a pkrájíme na tenká kolečka. Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme a odstranímez nich kůži. Maso vložíme mezi potravinářskou fólii a maso naklepeme. Poté ho osolíme, posypeme pepřem a ve větší pánvi na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme. Z každé strany po 2 minutách. Pak k masu přidáme pokrájenou cibuli a karotku. Přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí maso dusíme přibližně 20-30 minut. Když je maso měkké přimícháme máslo, mícháme do doby, až se rozpustí.
  • 2
    Se smetanou si rozmícháme plnotučnou hořčici, kterou přelijeme maso, za stálého míchání necháme omáčku vařit 1 minutu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.