Kuřecí maso s hořčično-smetanovou omáčkou
52 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kusKarotka
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej Heliol jedlý
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
36 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli a karotku omyjeme a pkrájíme na tenká kolečka. Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme a odstranímez nich kůži. Maso vložíme mezi potravinářskou fólii a maso naklepeme. Poté ho osolíme, posypeme pepřem a ve větší pánvi na rozpáleném oleji maso zprudka orestujeme. Z každé strany po 2 minutách. Pak k masu přidáme pokrájenou cibuli a karotku. Přilijeme 80-100ml vody a pod poklicí maso dusíme přibližně 20-30 minut. Když je maso měkké přimícháme máslo, mícháme do doby, až se rozpustí.
- 2Se smetanou si rozmícháme plnotučnou hořčici, kterou přelijeme maso, za stálého míchání necháme omáčku vařit 1 minutu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.