Kuřecí maso s kardamomem
50 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1000gramůKuřecí prsa
- 10gramůChilli koření mleté
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůPórek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSůl
- 50gramůKardamom
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůSolamyl
- 200mililitrůOlej stolní
- 150mililitrůVíno červené
- 50gramůČesnek
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka nakrájíme přes vlákna na větší kousky, mírně je osolíme a opečeme na tuku.
- 2Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, pórek, očištěné žampiony, čili koření a kardamom. Zalijeme vývarem, přidáme nakrájená rajčata a pod poklicí zvolna dusíme, až maso změkne.
- 3Potom přilijeme červené víno, máčený škrob a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.
- 4Nakonec přidáme máslo a ještě vše podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jardt@seznam.cz
ne 14. 6. 2015
Jarouch
O.K kardamom miluju a už to jdu uvařit