Kuřecí maso se šalvějí dušené na víně
40 min.

Ingredience
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř bílý
- 5lžicŠalvěj čerstvá
- 8plátkůAnglická slanina
- 4plátkydušená šunka výběrová 85%masa
- 150mililitrůVíno bílé
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme tak, že v masu vytvoříme velkou kapsu. Ze všech stran maso osolíme a posypeme bílým pepřem. Omyjeme 10 lístků šalvěje (4 lžíce) a vodu setřepeme. Do každé kuřecí kapsy vložíme po plátku anglické slaniny se 2 lístky šalvěje.
- 2Na pečící papír rozložíme 4 dlouhé plátky anglické slaniny. Na slaninu položíme plátky šunky, na ni poklademe kuřecí kapsy, obalíme je do šunky a dlouhého plátku slaniny. Aby se neotevřely, zafixujeme je párátky.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm z každé strany zprudka kuřecí maso osmažíme dozlatova. Během smažení maso poprášíme moukou, tak že se osmaží společně. Pak přilijeme víno, přidáme 2 lístky šalvěje a pod poklicí maso dusíme 10-15 minut.
- 4Jakmile jsou kuřecí kapsy měkké, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.