Kuřecí maso se šalvějí dušené na víně

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme tak, že v masu vytvoříme velkou kapsu. Ze všech stran maso osolíme a posypeme bílým pepřem. Omyjeme 10 lístků šalvěje (4 lžíce) a vodu setřepeme. Do každé kuřecí kapsy vložíme po plátku anglické slaniny se 2 lístky šalvěje.
  • 2
    Na pečící papír rozložíme 4 dlouhé plátky anglické slaniny. Na slaninu položíme plátky šunky, na ni poklademe kuřecí kapsy, obalíme je do šunky a dlouhého plátku slaniny. Aby se neotevřely, zafixujeme je párátky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm z každé strany zprudka kuřecí maso osmažíme dozlatova. Během smažení maso poprášíme moukou, tak že se osmaží společně. Pak přilijeme víno, přidáme 2 lístky šalvěje a pod poklicí maso dusíme 10-15 minut.
  • 4
    Jakmile jsou kuřecí kapsy měkké, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.