Kuřecí maso se zeleninou a rýží
25 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 120gramůBaby kukuřice
- 120gramůHrášek
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceBazalka
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 400gramůRýže dušená
- 4stroužkyČesnek
- 600gramůKuřecí prsa
- 3plátkyZázvor celý
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
22 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nakrájenou cibulku, tři plátky zázvoru, dva prolisované stroužky česneku a 40 ml oleje. Kostičky kuřecího masa vložíme do směsi a necháme ho tři hodiny marinovat.
- 2Na 20 ml oleje ve wok pánvi smažíme nakrájenou cibuli dvě minuty. Přidáme ostatní zeleninu na kousky kromě okurky. Po třech minutách přidáme i oloupanou okurku bez semínek, sójovou omáčku, cukr a bazalku.
- 3Maso osmažíme na wok pánvi na oleji a podáváme ho se zeleninou a rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.