Kuřecí medailonky se žampiony a pórkem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Kuřecí prsa rozporcujeme na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej, kousky masa v něm opečeme ze všech stran, vyjmeme je a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  • 3
    Do pánve přimícháme máslo, přidáme nakrájené žampiony a pórek, vše krátce orestujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Potom přilijeme pivo a vodu a necháme krátce vařit. Směs v pánvi zjemníme přimícháním smetany a dochutíme ji pepřem a solí.
  • 4
    Kuřecí medailonky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí žampionů s pórkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.