Kuřecí medailonky se žampiony a pórkem
30 min.
Ingredience
- 750gramůKuřecí prsa
- 3lžíceOlej olivový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Kuřecí prsa rozporcujeme na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej, kousky masa v něm opečeme ze všech stran, vyjmeme je a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 3Do pánve přimícháme máslo, přidáme nakrájené žampiony a pórek, vše krátce orestujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Potom přilijeme pivo a vodu a necháme krátce vařit. Směs v pánvi zjemníme přimícháním smetany a dochutíme ji pepřem a solí.
- 4Kuřecí medailonky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je směsí žampionů s pórkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.