Kuřecí na kari a smetaně
45 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 375mililitrůVývar drůbeží
- 700gramůKuřecí prsa
- 30gramůHrozinky
- 1lžíceTymián sušený
- 1lžičkaGaram masala
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaKari koření
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na oleji osmahneme doměkka kousky cibule a dva prolisované stroužky česneku. Vedle si smícháme mouku a kari. Kuřecí nakrájíme na kostičky, obalíme ho v mouce, vložíme na pánev k cibuli a česneku a smažíme čtyři minuty dozlatova. Pak přidáme zbytek mouky, minutu ji smažíme, vkládáme rozinky a celou směs přikrytou povaříme patnáct minut. Poté vložíme tymián, indické koření a necháme ho pět minut, aby uvolnilo aroma. Nakonec maso odstavíme z ohně, přidáme vývar a smetanu a vše ještě chvíli ohříváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.