Kuřecí na kari s lilkem
60 min.
Ingredience
- 2kusyChilli paprička
- 40gramůCitronela
- 6gramůCitronová kůra
- 30gramůKari pasta
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 800gramůKuřecí prsa
- 300mililitrůKokosové mléko
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 50gramůArašídy
- 100gramůCibulka jarní
- 100gramůPaprika červená
- 150gramůLilek
- 6stroužkůČesnek
- 6gramůKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek, chilli papričky, papedu, citronelu, kari pastu, citronovou kůru a koriandr (polovina dávky) rozmixujeme dohladka.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, na pánvi rozpálíme arašídový olej a maso s česnekovou směsí zprudka 5 minut opékáme. Přilijeme kokosové mléko, vývar a sojovou omáčku a na mírném ohni vaříme 5 minut. Vmícháme drcené arašídy a vaříme ještě 15 minut za občasného míchání. Přisypeme na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku, červenou papriku a lilek, zvolna povaříme ještě 8 minut a ihned podáváme posypané nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.