Kuřecí na mangu a citronu
25 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 150gramůFazole černé
- 2kusyCeler bulvový
- 1kusPaprika žlutá
- 2stroužkyČesnek
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 20gramůZázvor celý
- 4kusyCibulka jarní
- 40mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůMed včelí
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme dužinu na kostičky.
- 2Na wok pánvi na oleji restujeme tři minuty dva prolisované stroužky česneku, nasekaný zázvor a kuřecí na nudličky. Pak vložíme fazole, nakrájené celery, nudličky papriky a za čtyři minuty i nakrájené cibulky, mango, sůl, pepř a dvě minuty vše restujeme.
- 3Vedle smícháme šťávu, víno, ocet a med. Nakonec směs vlijeme do pánve a povaříme dvě minuty.
- 4Pokrm podáváme s koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.