Kuřecí paličky ovinuté slaninou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1187 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
86 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Neoloupané brambory omyjeme a nakrájíme na silnější plátky nebo dílky.
  • 2
    Kuřecí paličky opláchneme a očistíme. Potom je osolíme a okořeníme pepřem. Každý kousek masa zabalíme do plátku anglické slaniny.
  • 3
    Do nádoby nasypeme brambory, osolíme a okořeníme grilovacím kořením, přelijeme rozehřátým máslem. Vše promícháme.
  • 4
    Připravíme hlubší pekáč, do kterého vložíme kuřecí paličky ve slanině, paličky obložíme pokrájenými bramborami a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 200°C asi 20 minut, potom teplotu snížíme, aby se maso propeklo a nepřipálilo.
  • 5
    Při servírování můžeme použít šlehačku s křenem, kterou připravíme tak, že ušleháme smetanu, osolíme a zlehka vmícháme nastrouhaný křen dle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.