Kuřecí paličky s červenou fazolí
50 min.
Ingredience
- 8kusůKuřecí paličky bez kůže
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 3špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůalbert Bio Kuřecí bujón
- 250gramůFazole červené sterilované
- 4lžícekečup jemný Hellmann´s
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceProvensálské koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a drobně pokrájíme.
- 2V pánvi cibuli zpěníme na rozehřátém másle s olejem, pak na ni vložíme kuřecí maso, osolíme ho, posypeme provensálským kořením, bílým pepřem, podlejeme kuřecím bujónem a pod pokličkou maso pomalu podusíme doměkka. Občas paličky otočíme.
- 3Když je maso měkké, přidáme k němu červené konzervované fazole a 3-4 lžíce kečupu. Směs promícháme, ještě krátce, asi 5 minut provaříme, podle chuti přidáme sůl i cukr.
- 4Kuřecí paličky s fazolemi dáme na talíře a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.