Kuřecí perkelt
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusKuře
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1360 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
81 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.