Kuřecí perkelt flambovaný

80 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1200gramůKuře
    • 120gramůCibule
    • 120gramůPaprika zelená
    • 15gramůPaprika mletá sladká
    • 5gramůPaprika mletá pálivá
    • 80gramůHouby čerstvé
    • 10gramůSůl
    • 250mililitrůVývar drůbeží
    • 50mililitrůSlivovice
    • 600gramůRýže dušená
    • 70gramůProtlak rajčatový
    • 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
37 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřiců na širší nudličky, čerstvé houby na plátky. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, dobře rozpálíme, přidáme kousky kuřete, osolíme a zprudka osmahneme. přidáme cibuli, papriku, houby, posypeme mletou paprikou, přidáme trochu pálivé papriky, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Pár minut před koncem pečení přidáme rajčatový protlak a dopečeme. Perkelt vyndáme, polijeme slivovicí a zapálíme. Jakmile oheň vyhoří, porce rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.