Kuřecí perkelt flambovaný
80 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 120gramůCibule
- 120gramůPaprika zelená
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůPaprika mletá pálivá
- 80gramůHouby čerstvé
- 10gramůSůl
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůSlivovice
- 600gramůRýže dušená
- 70gramůProtlak rajčatový
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
37 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřiců na širší nudličky, čerstvé houby na plátky. Do pekáčku nalijeme trochu oleje, dobře rozpálíme, přidáme kousky kuřete, osolíme a zprudka osmahneme. přidáme cibuli, papriku, houby, posypeme mletou paprikou, přidáme trochu pálivé papriky, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Pár minut před koncem pečení přidáme rajčatový protlak a dopečeme. Perkelt vyndáme, polijeme slivovicí a zapálíme. Jakmile oheň vyhoří, porce rozdělíme na talíře a podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.