Kuřecí perkelt se smetanou
70 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusKuře
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1155 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
87 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
796 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme a krátce opečeme na zpěněné cibuli. Přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme asi 30 minut.
- 2Potom přidáme rajčata, česnek, rajčatový protlak a dodusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme.
- 3Pokrm podáváme na talíři přelitý šťávou, ozdobený plátkem rajčete a kopečkem osolené šlehačky. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.