Kuřecí plátky pod hermelínem
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůPivo světlé 12% 4,5% obj.
- 2kusySýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1decilitrMléko polotučné
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme a medailonky. Maso dle chuti opepříme a osolíme.
- 2Potom na kostičky nakrájíme anglickou slaninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše přidáme k masu.
- 3Tuto směs zalijeme pivem, řádně zamícháme a necháme v chladu uležet.
- 4Na rozehřátém oleji osmažíme směs doměkka a potom dáme stranou pánve.
- 5Sýry rozkrojíme po obvodu na polovinu, měkkou část zevnitř vyškrabeme. Hermelíny bez měkkého vnitřku opatrně na šťávě osmahneme. Vyndáme z pánve ven.
- 6Jako další na výpeku roztavíme vydlabanou hmotu z hermelínů a můžeme přidat trošku mléka.
- 7Potom plníme hermelíny tak, že do nich vložíme masovou směs, kterou polijeme rozpuštěnou sýrovou omáčkou a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.