Kuřecí plátky se svěží salsou
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůOmáčka rybí
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůPaprika červená
- 1kusMango
- 1kusChilli paprička
- 4gramyKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
12 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osolíme a opepříme, naklepeme na tenčí plátky. Polovinu oleje smícháme s thajskou omáčkou, polovinou limetkové šťávy, osolíme a opepříme. Maso necháme v marinádě odležet 30 minut. Papriky necháme 10 minut péct na grilu, poté oloupeme slupky, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme mango. Pokrájíme chilli papričky. Vše smícháme dohromady, přidáme zbytek oleje, a limetkové šťávy, osolíme, opepříme a necháme v chladu odležet.
- 2Marinované maso urgilujeme na rozpáleném grilu. Občas potíráme zbylou marinádou. Servírujeme s mangovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.