Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 50gramůCeler bulvový
- 2gramyProtlak rajčatový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana sladká 12%
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso vypereme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme.
- 2Potom očistíme, omyjeme a nakrájíme zeleninu. Mrkev a celer na menší kousky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme. Takto připravenou zeleninu rozmixujeme.
- 3V pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo, do másla přisypeme hladkou mouku a osmahneme světlou jíšku. Potom jíšku zalijeme mlékem a vytvoříme bešamel, bílou omáčku.
- 4Do této omáčky vmícháme rajský protlak, rozmixovanou zeleninu a vše dosolíme. Směs pár minut povaříme.
- 5Omáčku dochutíme a přilijeme smetanu.
- 6Jako poslední zprudka osmažíme na rozpáleném oleji maso. Maso smažíme po obou stranách přibližně 5 minut.
- 7Nakonec přelijeme zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.