Kuřecí polévka s pórkem
75 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí maso vařené
- 350gramůPórek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 350gramůRýže loupaná
- 200gramůŠvestky sušené
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso a pečlivě omytý pórek nakrájíme na kousky, dlouhé zhruba 2,5 cm.
- 2Maso a kousky pórku za občasného míchání opékáme v hrnci na rozehřátém másle 8 minut. Opečenou směs zalijeme vývarem, do polévky vložíme sáček baquet garni. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přidáme sušené švestky, vařenou rýži, případně červenou papriku, nakrájenou na kostičky. Celé vaříme ještě 20 minut.
- 3Z polévky odstraníme baquet garni, nakonec nalijeme do talířů nebo polévkové mísy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.