Kuřecí polévka s pórkem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso a pečlivě omytý pórek nakrájíme na kousky, dlouhé zhruba 2,5 cm.
  • 2
    Maso a kousky pórku za občasného míchání opékáme v hrnci na rozehřátém másle 8 minut. Opečenou směs zalijeme vývarem, do polévky vložíme sáček baquet garni. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přidáme sušené švestky, vařenou rýži, případně červenou papriku, nakrájenou na kostičky. Celé vaříme ještě 20 minut.
  • 3
    Z polévky odstraníme baquet garni, nakonec nalijeme do talířů nebo polévkové mísy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.