Kuřecí polévka s rýží Florentino
35 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 100gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250mililitrůVoda pitná
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 0,25lžičkaSůl
- 4lžíceVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
360 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propereme, spaříme horkou vodou a uvaříme ve 250 ml osolené vody.
- 2Špenátové listy omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vařené kuřecí maso nakrájíme na kostky.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme špenát a necháme za občasného míchání podusit. Přidáme vývar a vařené kuřecí maso a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pak přidáme vařenou rýži a necháme asi 5 minut prohřát. Zakapeme několika kapkami madeiry a okořeníme mletým pepřem, muškátovým oříškem a osolíme.
- 4Polévku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.