Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme a dlouhé nudličky.
  • 2
    Maso okořeníme kořením na gyros, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Vše důkladně vetřeme do masa a necháme uležet.
  • 3
    Zatím si rozehřejme máslo a krátce v něm osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek. Použijeme 4 stroužky, jeden si ponecháme na dochucení.
  • 4
    Do česneku vmícháme mrkev nakrájenou na kolečka a na kusy pokrájené fazolky. Vše dochutíme kostkou bujónu, dle chuti osolíme a pár minut podusíme.
  • 5
    Po pár minutách přisypeme mouku a přilijeme smetanu. Přidáme zbylý česnek a osolíme. Je-li omáčka hustá, můžeme přidat trochu mléka.
  • 6
    Jako poslední rozpálíme olej a na něm osmahneme kousky masa. Maso smažíme, dokud není měkké.
  • 7
    Podáváme tak, že pod masem máme smetanovou zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.