Kuřecí proužky s česnekem a fazolkou na smetaně
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaKoření Gyros
- 50gramůMáslo bylinkové
- 5stroužkůČesnek
- 1kusBujón bylinkový
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1gramSůl
- 1decilitrMléko polotučné
- 500gramůMrkev kořen
- 4lžíceOlej olivový
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájíme a dlouhé nudličky.
- 2Maso okořeníme kořením na gyros, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Vše důkladně vetřeme do masa a necháme uležet.
- 3Zatím si rozehřejme máslo a krátce v něm osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek. Použijeme 4 stroužky, jeden si ponecháme na dochucení.
- 4Do česneku vmícháme na kolečka nakrájenou mrkev a na kusy pokrájené fazolky. Vše dochutíme kostkou bylinkového bujónu, dle chuti osolíme a pár minut podusíme.
- 5Po pár minutách přisypeme mouku a přilijeme smetanu. Přidáme zbylý česnek a osolíme. Je-li omáčka hustá, můžeme přidat trochu mléka.
- 6Jako poslední rozpálíme olej a na něm osmahneme kousky masa. Maso smažíme, dokud není měkké.
- 7Podáváme tak, že pod masem máme smetanovou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.