Kuřecí provensálské řízky
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyPaprika žlutá
- 2kusyCuketa
- 300gramůRajčata
- 4kusyFeferony
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyTymián čerstvý
- 100gramůSýr krémový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nasekáme, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje krátce osmahneme cibuli.
- 3Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme na pánev k cibuli a opékáme asi 4 min. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4K cibuli přidáme rajčata, papriky, cukety a feferonky. Okořeníme lístky tymiánu a dusíme za občasného míchání asi 5 min. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Čerstvý sýr smícháme se zeleninou a prohřejeme. Zeleninu se sýrem upravíme na talíři spolu se řízky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.