Kuřecí prsa havajská
45 min.
Ingredience
- 750gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 50gramůMandle
- 0,5kusAnanas
- 60gramůCukr krupice
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 120gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůBrandy
- 1lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
36 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kůže a kostí omyjeme, naporcujeme, naklepeme, osolíme a poprášíme kukuřičným škrobem Maizena. Spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme mandle, které potom na suché pánvi osmahneme dorůžova. Půlku ananasu oloupeme a ukrojíme 4 silnější plátky.
- 2Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem a citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky ananasu. Ty pak udržujeme v teple.
- 3Připravená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme, pak zalijeme brandy a flambujeme. Přidáme sójovou omáčku, povaříme a opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře, kde je přelijeme šťávou.
- 4Pak je poklademe ananasovými kroužky s karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.