Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1279 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
108 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
900 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
  • 2
    Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.
  • 3
    Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.