Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet
35 min.
Ingredience
- 350gramůKuřecí prsa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 75gramůStrouhanka
- 150gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1279 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
108 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
900 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
- 2Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.
- 3Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.